Arjen Robben verricht openingshandeling TopsportZorgcentrum

Arjen Robben verricht openingshandeling TopsportZorgcentrum

Arjen Robben heeft maandag de officiële openingshandeling verricht voor de bouw van het TopsportZorgcentrum op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Het gebouw zal naar verwachting in 2018 in gebruik worden genomen.

Voorafgaand aan de openingshandeling spraken directeur Hans Nijland van FC Groningen, Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen en aannemingsbedrijf Friso Groep.

Arjen Robben

Arjen Robben werd vervolgens op het podium uitgenodigd en vertelde ‘als jonge jongen zelf op Corpus den Hoorn gevoetbald te hebben en er een geweldige tijd gehad te hebben’. Robben maakte als jongetje hier vanuit Bedum de volgende stap in zijn carrière. “De huidige jeugd van FC Groningen mag, volgens Robben, dankbaar zijn dat ze deze faciliteiten geboden krijgen”. “Grijp die kans aan, zou ik zeggen. Investeer in jezelf en maak straks van dit alles gebruik om het maximale uit jezelf te halen. En probeer vervolgens uiteraard om het eerste elftal te halen.”

Openingshandeling

Arjen Robben, ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, huidig aanvoerder van het Nederlands Elftal en speler van Duits recordkampioen Bayern München nam voor de openingshandeling zelf plaats achter het stuur van een bulldozer en verplaatste een hoop zand. Vervolgens onthulde Arjen Robben het bord met de aankonding van het Topsport Zorgcentrum.

TopsportZorgcentrum

Het eerste elftal en de volledige opleiding van de club verhuizen volgend jaar naar het hypermoderne iconische gebouw aan de A7, dat gebouwd wordt door Friso Bouwgroep. Niet alleen FC Groningen wordt bewoner van het TopsportZorgCentrum, maar ook de partners Inter-Psy en VNO-NCW verhuizen erheen.

In het multifunctionele drie verdieping tellende gebouw, komen op de begane grond de kleedkamers voor zowel de eerste selectie en de jeugdelftallen. Ook komt er een multifunctionele trainingshal waar alle Groningse topsportverenigingen gebruik van kunnen maken en een kenniscentrum voor sport en gezondheid, kantoorruimte en horecafaciliteiten